Lahjoitus ukrainalaisten avustuskeskukselle

31.03.2022

LC-Kerava kertoi hiljattain Keravalla toimivasta avustuskeskuksesta ja sen vapaaehtoistyöstä Ukrainan sotaa Suomeen paenneiden ihmisten hyväksi. Samalla annoimme esimerkkejä siitä, miten jokainen keravalainen voi halutessaan olla myös omalta osaltaan auttamassa.

(katso artikkeli etusivultamme  https://www.lionsclubkerava.com/)

Avustuskeskuksen syntytarina on puhutteleva...

Siivousalan yrittäjä Saana Tyni oli kysynyt ukrainalaiselta työntekijältään neuvoa tämän  maanmiesten ja -naisten auttamiseksi. Tällöin monen mutkan kautta ja yhteensattumuksien  summana Saana tarjoutui lopulta itse majoittamaan kotiinsa Ukrainasta paenneen Tetiana Mahdycin seurueineen. Kun heillä oli mukanaan vain käsimatkatavaroita oli kaiken jokapäiväiseen elämiseen tarvittavan materiaalin tarve huutava. Omat resurssit osoittautuivat kuitenkin riittämättömiksi ja oli välttämätöntä pyytää apua ystäviltä, naapureilta ja sukulaisilta. Tätä kautta syntyikin sitten ajatus laajemman avustustoiminnan organisoimisesta. Siitä oli enää lyhyt askel Saanan yrityksen tilojen muuttamisesta Keravalla avustuskeskukseksi. Sanaa alettiin levittää ja tänään keskuksen toiminta on vilkasta ja lahjoittajia sekä vapaaehtoistyöntekijöitä paljon. 

DSC_0022.JPG

Kuvassa avustuskeskuksen perustajat Saana Tyni (oik) ja Tetiana Mahdyc (kesk.) Vasemmalla lahjoituksen antajan edustaja LC-Keravan rahastonhoitaja Raine Nieminen
Vaikka oheisissa kuvissa näyttäisi tavaraa olevan  paljonkin ovat hyllyt hetkessä myös tyhjät. Materiaaliapu jokapäiväisen edes jollain tavalla normaalin elämän edellytysten turvaamiseksi on välttämätöntä. Kun on täytynyt pakon edessä luopua kodistaan,  töistään, tuloistaan, vaatteista, irtaimistosta  - käytännössä kaikesta mikä ennen oli itsestään selvää - on pikainen apu laajamittaisesti välttämätöntä. Tähän huutoon avustuskeskus omalta osaltaan pyrkii vastaamaan, mutta apua tarvitaan koko ajan enemmän ja enemmän. Pelkästään Keravalla ukrainalaisia pakolaisia on jo useita satoja!
DSC_0013.JPG

Lions Club Kerava päätti tukea avustuskeskuksen toimintaa merkittävällä tavaralahjoituksella. Kartoitimme avustuskeskuksen tärkeimmät tarpeet ja toimitimme sen pohjalta kymmeniä kiloja perunoita ja punajuuria, kahvia, margariinia, ruokaöljyä, kuivahiivaa ja UHT-maitoa. 

DSC_0030.JPG

DSC_0032.JPG

09.08.2022Lions Club Kerava lasten koulutietä turvaamassa
07.06.2022Stipendejä ansioituneille opiskelijoille!
10.05.2022Kevättalkoot Hopeahovissa
31.03.2022Lahjoitus ukrainalaisten avustuskeskukselle
15.02.2022Sulo Leskinen In Memoriam
03.02.2022Lahjoituksia liikuntaan ja kasvatukseen
28.12.2021Leijonakuuset löysivät kotinsa
18.12.2021LC Kerava huomioi Covid-työn sankareita
22.11.2021Hyväntekeväisyyttä Keravalla jo 60-vuotta!
11.08.2021Kausi käynnistyi suojatiepäivystyksellä

Siirry arkistoon »