Lahjoitus ukrainalaisten avustuskeskukselle

31.03.2022

LC-Kerava kertoi hiljattain Keravalla toimivasta avustuskeskuksesta ja sen vapaaehtoistyöstä Ukrainan sotaa Suomeen paenneiden ihmisten hyväksi. Samalla annoimme esimerkkejä siitä, miten jokainen keravalainen voi halutessaan olla myös omalta osaltaan auttamassa.

(katso artikkeli etusivultamme  https://www.lionsclubkerava.com/)

Avustuskeskuksen syntytarina on puhutteleva...

Siivousalan yrittäjä Saana Tyni oli kysynyt ukrainalaiselta työntekijältään neuvoa tämän  maanmiesten ja -naisten auttamiseksi. Tällöin monen mutkan kautta ja yhteensattumuksien  summana Saana tarjoutui lopulta itse majoittamaan kotiinsa Ukrainasta paenneen Tetiana Mahdycin seurueineen. Kun heillä oli mukanaan vain käsimatkatavaroita oli kaiken jokapäiväiseen elämiseen tarvittavan materiaalin tarve huutava. Omat resurssit osoittautuivat kuitenkin riittämättömiksi ja oli välttämätöntä pyytää apua ystäviltä, naapureilta ja sukulaisilta. Tätä kautta syntyikin sitten ajatus laajemman avustustoiminnan organisoimisesta. Siitä oli enää lyhyt askel Saanan yrityksen tilojen muuttamisesta Keravalla avustuskeskukseksi. Sanaa alettiin levittää ja tänään keskuksen toiminta on vilkasta ja lahjoittajia sekä vapaaehtoistyöntekijöitä paljon. 

DSC_0022.JPG

Kuvassa avustuskeskuksen perustajat Saana Tyni (oik) ja Tetiana Mahdyc (kesk.) Vasemmalla lahjoituksen antajan edustaja LC-Keravan rahastonhoitaja Raine Nieminen
Vaikka oheisissa kuvissa näyttäisi tavaraa olevan  paljonkin ovat hyllyt hetkessä myös tyhjät. Materiaaliapu jokapäiväisen edes jollain tavalla normaalin elämän edellytysten turvaamiseksi on välttämätöntä. Kun on täytynyt pakon edessä luopua kodistaan,  töistään, tuloistaan, vaatteista, irtaimistosta  - käytännössä kaikesta mikä ennen oli itsestään selvää - on pikainen apu laajamittaisesti välttämätöntä. Tähän huutoon avustuskeskus omalta osaltaan pyrkii vastaamaan, mutta apua tarvitaan koko ajan enemmän ja enemmän. Pelkästään Keravalla ukrainalaisia pakolaisia on jo useita satoja!
DSC_0013.JPG

Lions Club Kerava päätti tukea avustuskeskuksen toimintaa merkittävällä tavaralahjoituksella. Kartoitimme avustuskeskuksen tärkeimmät tarpeet ja toimitimme sen pohjalta kymmeniä kiloja perunoita ja punajuuria, kahvia, margariinia, ruokaöljyä, kuivahiivaa ja UHT-maitoa. 

DSC_0030.JPG

DSC_0032.JPG

11.04.2024Valintojen Elämä - aina on toivoa!
06.12.2023Seppeleen lasku sankarihaudoille
09.08.2023LC-Kerava koulutietä turvaamassa
08.08.2023Lions Club Kerava aktiivisena uuteen kauteen!
28.07.2023Norjo Järvelä - In Memoriam
29.06.2023LC Keravan stipendit 2023
05.06.2023Kiitosviesti Ukrainasta
13.05.2023Kesäkukkien istutusta Hopeahovissa
01.03.2023Klubimme jatkaa kasvuaan
01.02.2023Yritysvierailun kohteena Keravan Energia

Siirry arkistoon »