Lahjoitus ukrainalaisten avustuskeskukselle

31.03.2022

LC-Kerava kertoi hiljattain Keravalla toimivasta avustuskeskuksesta ja sen vapaaehtoistyöstä Ukrainan sotaa Suomeen paenneiden ihmisten hyväksi. Samalla annoimme esimerkkejä siitä, miten jokainen keravalainen voi halutessaan olla myös omalta osaltaan auttamassa.

(katso artikkeli etusivultamme  https://www.lionsclubkerava.com/)

Avustuskeskuksen syntytarina on puhutteleva...

Siivousalan yrittäjä Saana Tyni oli kysynyt ukrainalaiselta työntekijältään neuvoa tämän  maanmiesten ja -naisten auttamiseksi. Tällöin monen mutkan kautta ja yhteensattumuksien  summana Saana tarjoutui lopulta itse majoittamaan kotiinsa Ukrainasta paenneen Tetiana Mahdycin seurueineen. Kun heillä oli mukanaan vain käsimatkatavaroita oli kaiken jokapäiväiseen elämiseen tarvittavan materiaalin tarve huutava. Omat resurssit osoittautuivat kuitenkin riittämättömiksi ja oli välttämätöntä pyytää apua ystäviltä, naapureilta ja sukulaisilta. Tätä kautta syntyikin sitten ajatus laajemman avustustoiminnan organisoimisesta. Siitä oli enää lyhyt askel Saanan yrityksen tilojen muuttamisesta Keravalla avustuskeskukseksi. Sanaa alettiin levittää ja tänään keskuksen toiminta on vilkasta ja lahjoittajia sekä vapaaehtoistyöntekijöitä paljon. 

DSC_0022.JPG

Kuvassa avustuskeskuksen perustajat Saana Tyni (oik) ja Tetiana Mahdyc (kesk.) Vasemmalla lahjoituksen antajan edustaja LC-Keravan rahastonhoitaja Raine Nieminen
Vaikka oheisissa kuvissa näyttäisi tavaraa olevan  paljonkin ovat hyllyt hetkessä myös tyhjät. Materiaaliapu jokapäiväisen edes jollain tavalla normaalin elämän edellytysten turvaamiseksi on välttämätöntä. Kun on täytynyt pakon edessä luopua kodistaan,  töistään, tuloistaan, vaatteista, irtaimistosta  - käytännössä kaikesta mikä ennen oli itsestään selvää - on pikainen apu laajamittaisesti välttämätöntä. Tähän huutoon avustuskeskus omalta osaltaan pyrkii vastaamaan, mutta apua tarvitaan koko ajan enemmän ja enemmän. Pelkästään Keravalla ukrainalaisia pakolaisia on jo useita satoja!
DSC_0013.JPG

Lions Club Kerava päätti tukea avustuskeskuksen toimintaa merkittävällä tavaralahjoituksella. Kartoitimme avustuskeskuksen tärkeimmät tarpeet ja toimitimme sen pohjalta kymmeniä kiloja perunoita ja punajuuria, kahvia, margariinia, ruokaöljyä, kuivahiivaa ja UHT-maitoa. 

DSC_0030.JPG

DSC_0032.JPG

01.03.2023Klubimme jatkaa kasvuaan
01.02.2023Yritysvierailun kohteena Keravan Energia
01.02.2023Klubiin taas uusi jäsen
24.11.2022Generaattorilahjoitus Ukrainaan
09.11.2022Klubivierailu Keravanjoen koululla
05.11.2022Lions Club Kerava vahvistuu!
06.10.2022Heijastinlahjoitus Keravan alakouluille
06.10.2022Kauko Järvelä In Memoriam
13.09.2022Lahjoitus Lions Club Keravalle
12.09.2022Uusi toimintakausi alkaa

Siirry arkistoon »